Pivo z kropidláka

NTK, Galerie, sobota 27. 10. 2018, 17:30

film: sestřih filmů o pivu a o kvašení

Zvítězili jsme v evolučním závodě díky pivu? A co je to „desítka“ a „dvanáctka“? Co je ležák, IPA a Apa? A co je to, sakra, ten kropidlák? Pozvali jsme sládky z několika pivovarů, kteří se s vámi podělí o strasti a slasti pivovarníka.

Program:

17:30 úvodní slovo: Adam Carda

17:35 film: sestřih filmů o pivu a kvašení

18:35 diskuse:  Ing. Tomáš Kinčl (sládek Výzkumného pivovaru VŠCHT), Štěpán Mysliveček (sládek Novoměstského pivovaru), Václav Smolík (opylareni.cz)

Degustační menu:

  • Záhora: pivo z kropidláka, pivo Záhora
  • Novoměstský pivovar
  • pivo z výzkumného pivovaru VŠCHT
  • Sedlák
  • Jeník
  • senzorika špekáčků (malovýrobci vs. průmyslová výroba): Po degustaci piva přijde vhod něco mastnějšího k zakousnutí. Světem špekáčků vás provede Ing. Lucie Rysové (FAPPZ ČZU). Tepelně upravené špekáčky od různých výrobců podrobíme hned několika senzorickým testům. Budeme  hodnotit vůni buřtů, jejich vzhled a samozřejmě chuť. Na špekáček už se nikdy nebudete dívat, jako dřív!

 

Vstup na film a diskuse: zdarma

Degustace: 120 Kč / 150 Kč s exkurzí do pivovaru VŠCHT

Registrace zde

Ochutnávky k filmům

Rudé zlato
Rudé zlato

Rudé zlato

Fermentace čili proměna
Fermentace čili proměna

Fermentace čili proměna

Whisky: skotskou, nebo z Vizovic?
Whisky: skotskou, nebo z Vizovic?

Whisky: skotskou, nebo z Vizovic?

Pivo z kropidláka
Pivo z kropidláka

Pivo z kropidláka