Velká žranice

Parter NTK, neděle 23. 10., 14:00


Milí zahrádkáři, balkonáři, truhlíkáři, kápézetkáři, pěstitelé a samozásobitelé! V neděli 23. října proběhne v rámci Food Film Festu v Národní technické knihovně v Dejvicích Velká žranice a společné vaření a my si myslíme, že byste tam neměli chybět. Proč?

dyneProtože i vy něco pěstujete, nakládáte, zavařujete nebo nasolujete, kvasíte nebo udíte. Stejně jako my. Stejně jako spousta ostatních. Všichni máme svoje postupy a recepty, ale hlavně něco, na co jsme pyšní. Když se nám podaří pozvat vás všechny na jedno místo, budeme moc všechny svoje dobroty navzájem ochutnat, vyměnit si svoje zkušenosti a kontakty a vytvořit tak třeba základ pro nějaký výměnný systém přebytků.

Pěstujete něco? Vyrábíte něco z toho, co si sami vypěstujete? Chcete se o to podělit s ostatními? Chcete ochutnat to, co pěstují a vyrábějí ostatní? Pokud ano, přineste svoje jídlo a pití. Zasedneme společně ke stolu a budeme hodovat.

Pravidla jsou jednoduchá:  Musí jít o produkty z vaší zahrady nebo něco, co jste sami vytvořili z lokálních zdrojů. Vlastní víno z vlastní vinice nebo cider z jablek z vlastního sadu. Chleba z mouky vlastní nebo od farmáře, žádnej odkolek. Sýr z mléka z vlastní krávy, kozy, ovce nebo z místní farmy. Šunka z prasátka od souseda. Slepičí vývar z domácí slepice se zeleninou z vlastní zahrádky. Kolik? Tři porce nebo víc. Bochník chleba nebo víc. Hrnec vývaru, tři láhve vína, půl kila sýru nebo klobás. Abychom měli představu o tom kdo co přinese, nezapomeňte vyplnit registrační formulář.

Nemáte vlastní zahradu ani možnost něco vyrábět, ale i tak byste hodně chtěli? Můžete nám přijít pomoct s komunitním vařením! Na místě budou zkušení šéfkuchaři a spousta surovin, takže pokud jste si vždycky chtěli zkusit udělat šašlik, ale bále jste se někoho zeptat, tady se vám to povede. Komunitní vaření povede chef Honza Havaš, Anna Grosmanová a Petra Pospěchová. Nůž i prkýnko můžete nechat doma, vezměte si jenom hlad a chuť!

Registrace na vaření a velkou žranici. Registrujte se nejpozději do 10. října. Nevíte si rady? Napište nám na festival@lsff.cz.

Program:

 

14:00 – 17:00 Vaření

17:00 – 19:00 Velká žranice

18:00 – 19:00 Diskuse u prostřeného stolu – setkání pěstitelů