Festival

Pražský Food Film Fest přibližuje aktuální témata z gastronomie, trendy ve stravování, potraviny v nejširších socio-ekonomických souvislostech prostřednictvím filmu a všech lidských smyslů – divák vidí, chutná, cítí, čímž dostává jedinečný zážitek, který si zapamatuje. S naším mottem „co na plátně, to na jazyku“, přinášíme do Čech filmy, které získávají ocenění na světových filmových festivalech. Díky spolupráci s osobnostmi jako Roman Vaněk, Zdeněk Marcín, Václav Kopta, Martin Žufánek či Radkin Honzák, propojujeme jídlo a film s vědomostmi, čímž posouváme filmový zážitek do další dimenze.

Národní technická knihovna v Praze se již před několika lety stala domovem festivalu a prostředí vysokých škol je více, než inspirativní.

Program festivalu probíhá současně ve dvou sálech – Ballingův sál s kapacitou 200 diváků a v komornějším sále Galerie NTK s kapacitou ca. 80 osob. Festivalový den je rozdělen do několika tematických bloků postavených na promítání filmu doprovázeného degustačním menu a diskusí s osobností z oboru.

Šéfkuchařem festivalu je Zdeněk Marcín, který se stará o festivalové menu od začátku až do konce. Více se o něm dočtete zde.