Věda v každé kuchyni? Z konstatování, že „vědci zjistili…” se už stalo téměř prázdné a obtěžující klišé. Food Film Fest však dokládá, že spojení vědy a jídla přináší zdraví prospěšná, a mnohdy navíc i lahodná a mnoha smyslům konvenující řešení.

Jako vědec si můžete připadat i vy, když budete svůj pokrm připravovat metodou sous-vide. Partnerem FFF 2019 je Vac Star, dodavatel profesionální kuchařské techniky dostupné i domácnostem. A Vac Star sous-vide set je tím nástrojem, který dokáže zhmotnit ty nejšťavnatější výsledky vědy i v běžné domácí kuchyni. Zdeněk Marcín Vám pomůže objevit výhody této metody a ukáže vám, jak jednoduše lze i u vás doma rozehrát celou symfonii chutí a vůní.
Na FOOD FILM FESTu se metoda sous-vide blýskne hned v několika blocích… Hlavní hvězdou jak na plátně, tak na vašich talířích bude v bloku Krotitelé aromat. Při degustaci vína oceníte jemnou chuť i aroma rillettes z vepřové krkovičky a váš mikrobiom si pochutná na sous-vide zelenině.


