FOOD FILM FEST 2017

SOBOTA 27. 10. 2018

Národní technická knihovna v Praze

Food Film Fest je programová sekce Life Sciences Film Festivalu.

Všechny projekce a účast na diskusích jsou zdarma.

Degustace a ochutnávky jsou placené.

[/vc_column_text][/vc_column_inner]

Food Film Fest poster 2017

Videopozvánka

[/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Galerie FFF 2017

Degustační menu – ochutnávka k filmům 2017

[image_with_text title_tag=”h5″ image=”1220″ title=”Vegan labužníkem”]

Vegan labužníkem

[/image_with_text]

[image_with_text title_tag=”h5″ image=”1219″ title=”Barbecue s degustací”]

Barbecue s degustací

[/image_with_text]

[image_with_text title_tag=”h5″ image=”1236″ title=”Od genetiky k pálenkám”]

Od genetiky k pálenkám

[/image_with_text]

[image_with_text title_tag=”h5″ image=”1221″ title=”Magický svět ginu”]

Magický svět ginu

[/image_with_text]

Program FFF 2017

Zelenina & Maso

Ballingův sál NTK

Vegan labužníkem

———

11:00 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4XQ5zkdFmSSHt19d-i6lmS4IXUT8-x55bA-1W70gkS46JWw/viewform?c=0&w=1′ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Dobrý – Lepší – Vegan? (52 min), Německo

Veganství přestává být okrajový směr, naopak nabírá na… ehm… “masovosti.” Kdy se dočkáme první michelinské veganské restaurace?

Moderuje: Marek Janáč (Vesmír).

Diskuse: prof. František Vyskočil (neurofyziolog), Pavel Houdek (lektor bojových sportů, vegan)

———

• tatarák z řepy

•  dýňové curry

•  hummus

Veganské menu připraví a mezi návštěvníky rozdělí Jan Havaš a jeho tým.

podrobnosti k bloku >>>

Barbecue s degustací

———

13:00 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyIAiIKng9_cUgV31YPM-bYeVimMlq_vmZQ_n5mCJK4S2Knw/viewform?c=0&w=1′ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Barbecue (101 min), Austrálie

Film o grilovačkách celého světa a rituálech načichnutých dřevěným uhlím. Při barbecue totiž zdaleka nejde jen o ožehnutý kus masa…

———

•  Pastrami

•  Vepřový pluma steak pečený v tandooru

•  Tatarák z vyzrálého vs. nevyzrálého masa

•  Steaky z vyzrálého vs. nevyzrálého masa… a další

Degustací provede Zdeněk Marcín z Pražského kulinářského institutu a Tomáš Pečínka, zástupce firmy Steinhauser s.r.o. Barbecue menu připravuje tým Jana Havaše.

podrobnosti k bloku >>>

0. festival české pálenky

Ballingův sál NTK

Od genetiky k pálenkám

———

16:00 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLScpQkHoy38d7gPmiNutJJzqjsLotfDAQndTulFSTMAMtQySXQ/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link’ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: The Berrymakers (22 min) Rakousko

Hledání užitečných sloučenin v drobných plodech, kterými je možné ovonět pálenky či léčit Alzheimera. Nebo oboje.

Diskuse: prof. Karel Melzoch (rektor VŠCHT), Martin Žufánek (lihovarník)

———

•  Ovocné destiláty od Žufánka

•  Pálenice Radlík

•  Lihovar Kácov

•  Destilérka Svach

•  Baron Hildprandt… a další

Ochutnávkou pálenek provede a vše vysvětlí Martin Žufánek.

podrobnosti k bloku >>>

Magický svět ginu

———

18:30 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’ https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSeU01xYfLyfBrpS6ToePHr9eiWNmCQIz-v3z20AVwIJSR4vaw/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link’ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Gin: The Movie (22 min) Velká Británie

Žádná dobrá knížka prý nezačíná: “Sedl jsem si k salátu a…”.

Filmový výlet za Brighton Gin, Hayman’s Gin, William’s Distillery, Mason’s Gin, Edinburgh Gin s lidmi z “A World of Gin”.

Diskuse: Kateřina Kluchová (Beefeater Ambassador ČR), Martin Žufánek.

———

•  Beefeater

•  Beefeater 24

•  Monkey 47

•  Plymouth… a další

Do světa ginu uvedou a vzorky k degustaci podají Kateřina Kluchová a Martin Žufánek.

podrobnosti k bloku >>>

Jídlo & Nápoje

Galerie NTK

Kafe (bez cigára)

09:30 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSees-KeihveHwYM58fBNkyuZAlzdWgC-3reYecwQacijEuHLg/viewform?c=0&w=1′ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Čas na kávu (50 min) Slovinsko

Film, který je dokonalou reklamou na kávu. Určitě ale ne na tu, kterou si nosíme v kelímku a srkáme za volantem nebo ve sprintu po chodníku.

Filmem provede a kávu uvaří Terezka Balá, baristka z Doubleshotu.

podrobnosti k bloku >>>

Mléko: fakta a pověry

12.00 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDJD2wij4O5_Q1Z1oHhriCe0UGJps9oCFCkBuUdIwmJ17gxQ/viewform?c=0&w=1′ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Mléko: fakta, čísla a pověry (52 min) Německo

Pijte mléko, je zdravé. Vážně to tak je? Tvůrci filmu ukazují, že ani tato dokonale bílá potravina nemusí být tak úplně bez poskvrnky…

Práci s mlékem představí Mozzarellart (první producent ručně vyráběné mozzarelly v ČR)

podrobnosti k bloku >>>

Jablko: doba jedová?

14:00 [button size=’small’ style=” text=’online rezervace míst’ icon=” icon_color=” link=’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdB1DzhhmsXqKZNhi0jBo0oBzqyf2D3KaawX8U2Wiy6yT7rKw/viewform?c=0&w=1′ target=’_blank’ color=” hover_color=” border_color=” hover_border_color=” background_color=” hover_background_color=” font_style=” font_weight=” text_align=” margin=”]

film: Zachraňte genofond (24 min)

Kam až sahají kořeny jabloně? Přece k divoké jabloni z pohoří Ťan-šan! Možná ještě i dnes z ní vypěstujeme úplně nové odrůdy…

Diskuze: Jana Hajšlová (VŠCHT), Jan Abt (Cider Tátův sad), Jiří Kaplan (šlechtitel jabloní z Holovous)

podrobnosti k bloku >>>

Podvečerní žraso

16:30

Závod sushi přes překážky, nanšanské nudle, sesamose, noční dobroty “kuej-jinši” a všechno zapít ústřicovým pivem. Blok krátkých filmů o jídle z celého světa tak akorát před večeří.

podrobnosti k bloku >>>

Kde to bylo

Mapa

Organizátoři

PARTNEŘI FFF


KONTAKTY


Festivalová produkce

festival@lsff.cz

Public relations


PhDr. Petr Kotouš (PR, web, FB)

petr.kotous@lsff.cz

Ke stažení

loga Film Food Fest (png v zip balíčku)

logo LSFF (png)