ŽIVÝ PŘENOS 5. ROČNÍKU fOOD FILM FESTU

Současná situace nás přinutila přesunout letošní ročník festivalu do virtuálního prostoru. Nezalekli jsme se a připravili jsme pro vás nabitý program na sobotní večer. Nepřijdete tak o diskusi s hosty, ani o oblíbené degustace! 

Naši hosté Vás provedou divokým procesem fermentace a velký důraz bude kladen i na proces ušlechtilý, a to destilaci. V průběhu večera se podíváte přímo pod ruce sýraře, přičichnete ke kouzelné přeměně moštu na cider a ochutnáte několik vermutů a ginů. Jako bonus zakončíte celý večer skvělým dokumentárním filmem Fermentace čili proměna.

Interaktivní program bude přenášen živě přímo od destilačních kotlů, kde diváky provede herec a režisér Zdeněk Suchý. Z tepla domova můžete pokládat dotazy a užít si s našimi hosty degustaci jedinečného menu. Celý program proběhne online na našem webu a facebooku.

Degustační box sestavený na míru k 5. ročníku Food Film Festu. Jídlo, pití a drinky z našich luhů a hájů. A samozřejmě… Vstup na živé vysílání programu s hosty a nakonec ještě film!

Objednávat pro 2 a více se vyplatí. Řekni kámošům, nebo udělej radost někomu doma… 

Pro jednoho je to za 490 Kč. Když budeš brát balíků víc, zadej slevový kód “NAFOODSPOLU” a užij si slevu*!

Neboj, každý dostane svůj degustační box, ale s dopravou nám to dost ulehčí…

*slevový kód lze uplatnit pouze na objednávky 2 a více vstupenek

Jsi z Prahy?

Doručujeme v Praze a okolí, je možný i osobní odběr v Tursku.

Jsi z daleka?

V případě větší objednávky se můžeme domluvit i na dovážce někam dál (kontakty).

Degustační boxy doručujeme v pátek a sobotu před festivalem. Čas doručení si vybereš na goout.cz, až budeš objednávat.

Na výběr je:

  • Pá 16 – 18 a 18 – 20
  • So 9 – 12 a 12 – 15
  • Osobní odběr Tursko (pá a so)

Dobře si rozmysli, jestli to sníš, hned jak to přijde. V plánu je totiž “řízená degustace“… to znamená, že na to všechno teprve přijde ten správnej čas.

V sobotu 28. listopadu v 5 hodin odpoledne se rozjede přímý přenos z pálenice LANDCRAFT. Všechny další instrukce ti přijdou v balíku a taky budou viset tady.

Od fermentace k destilaci?

Fermentace – jeden z největších současných gastrotrendů, ale současně soubor biologických procesů nerozlučně spjatých s prapočátky evoluce a se zázrakem života. První organismy dokázaly fotosyntézou proměnit světlo, uhlík, dusík a další prvky s vodou proměnit v cukry, proteiny a další stavební látky. Ale ruku v ruce kráčely i organismy, které sice neuměly fotosyntézu, ale dokázaly fermentovat, tedy přeměňovat cizí zdroje živin a využívat je pro vlastní potřebu. Fermentace prostupuje celou evolucí druhů, probíhá nejen v kvásku, kysaném zelí či v sojové omáčce, ale probíhá přímo i v nás. Náš mikrobiom je tou odvěkou linií, která nás spojuje s úplně prvními živými organismy na světě.

Není divu, že fermentované pokrmy patří k těm nejtradičnějším a že vždy byly synonymem té nejzdravější výživy. Prastarý proces, který využívaly mikroorganismy k přeměně složitějších látek, nejčastěji sacharidů, na látky jednodušší, například na etanol, kyselinu mléčnou nebo octovou, příroda evolučně rozvíjí od samotných počátků života.

My si ukážeme, jak ty mistrovské organismy mohou pracovat za nás. Cider, sýry, alkohol – nic z toho bychom neměli bez tvrdé práce bakterií a kvasinek. Naložit, přikrýt a čekat. Pojďte se seznámit s pár zajímavými lidmi, kteří dokázali zkrotit mikrobiologickou divočinu a ochutnejte ty největší zázraky, které nabízí příroda.