Šéfkuchař Zdeněk Marcín: lovec chutí a vůní

Filmové projekce doplní degustační menu pod taktovkou šéfkuchaře Zdeňka Marcína.

Zdeněk Marcín

Zdeněk Marcín prošel vyhlášenými restauracemi v Německu či ve Francii. V Česku působí jako vyhledávaný lektor kurzů vaření. Jeho specializací je příprava masa a grilování. Založil vlastní cateringovou společnost zaměřenou na gril, vídat jej můžete na Stream.cz (Kuchař ví, S kuchařem u plotny, Luxus na talíři).

Nejvíce ho baví poctivá česká, respektive celoevropská kuchyně. „Ve svém prastarém základu jsou totiž evropské kuchyně velmi podobné. Starofrancouzská, německá, rakouská, česká, slovenská… A jen málo se třeba ví, že i u nás se kdysi dělávala foie gras nebo že Magdaléna Rettigová používala lanýže“.

Na Food Film Festu působí od počátku jako jeho chef, který vytváří degustační kreace na filmová témata . Letos se těšte na jídlo zpracované metodou sous-vide nebo na menu věnované filmu o superpotravinách.

Sdílet
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email