Šéfkuchař Zdeněk Marcín: lovec chutí a vůní

Zdeněk Marcín

Filmové projekce doplní degustační menu pod taktovkou šéfkuchaře Zdeňka Marcína.

Zdeněk Marcín prošel vyhlášenými restauracemi v Německu či ve Francii. V Česku působí jako vyhledávaný lektor kurzů vaření. Jeho specializací je příprava masa a grilování. Založil vlastní cateringovou společnost zaměřenou na gril, vídat jej můžete na Stream.cz (Kuchař ví, S kuchařem u plotny, Luxus na talíři).

Nejvíce ho baví poctivá česká, respektive celoevropská kuchyně. „Ve svém prastarém základu jsou totiž evropské kuchyně velmi podobné. Starofrancouzská, německá, rakouská, česká, slovenská… všude najdete podobné kořeny. A jen málo se třeba ví, že i u nás se kdysi dělávala foie gras nebo že Magdaléna Rettigová používala lanýže,“

Na Food Film Festu působí od jeho počátku jako jeho chef, který vytváří degustační kreace na témata představená ve filmech. Letos se těšte na jídlo zpracované metodou sous-vide nebo na menu věnované filmu o superpotravinách.

Sdílet
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email