FFF na výstavišti

Food Film Fest nezahálí ani v době korony. V rámci festivalu Praha Září nás najdete v sekci “Letní poloha”, kde promítáme v otevřeném stanu filmy, degustujeme a debatujeme.

 

10. 9. 2020 – ČESKÁ WHISKY? YES!  od 17 h
13. 9. 2020 – MAGICKÁ CHUŤ GINU  od 18 h
22. 9. 2020  – TOUHA PO MASE  od 18 h

Touha po mase - 22. 9. 2020

Vleesverlangen, dokument, 74 minut

Nizozemsko, 2015

Marijn se snaží zbavit své závislosti na mase tím, že jde do učení na jatkách. Osobní, vtipná a odvážná cesta, na níž se Marijn setká s neurology, výrobci masa ze zkumavky, 100 000 brojlery, sexy kuchařem a bezmasým talířem své dcery Sally.
 
Jídlo k filmu masové vs vegetariánské pro vás připraví chef Honza Havaš.
 
“MEAT či NEMEAT?”
Místa si můžete rezervovat na  emailu festival@lsff.cz

Magická chuť Ginu - 13. 9. 2020

GIN: The movie, dokument, 45 minut

Velká Británie, 2016

Film natočený během jednoho roku londýnskou organizací A World of Gin. Spolu s tvůrci filmu se vydáme za ginem a jeho výrobci z různých koutů Británie: Brighton Gin, Hayman’s Gin, William’s Distillery, Mason’s Gin, Edinburgh Gin a cestu zakončíme v nejsevernější destilérce v Británii na Shetlandech. Zastavíme se i v Londýně a promluvíme si o toniku s výrobcem Double Dutch Mixers.
 
Večerem vás provede Petr Alexander, lihovarník s bohémskou duší a pevným chemickým základem. Součástí degustačního menu budou sýry Jana Bareše. Ochutnáte několik vzorků ginu a nebude chybět ani kouzelný welcome drink!
 

ČESKÁ WHISKY? YES! - 10. 9. 2020

Skotská – zlatý sen, dokument, 87minut

Tchaj-wan, 2017

Skotská whisky je mezinárodně vyhlášený druh alkoholu. Podíváme se na nejznámější jména tohoto odvětví – například na firmu, která se specializuje na ručně vyráběné lahve prodávané za více než 10 000 amerických dolarů, a na pohádkový příběh Jima McEwana, vyhlášeného lihovarníka a experta na míchání.
 
Večerem vás provede Václav Rout, dudák a špička na (nejen) České whisky-scéněně. Degustační set whisky budete moci proložit křupavým bůčkem na fresh salátku v podání šéfkuchaře Jana Havaše.